Transelectrica Bucureşti (TEL) nu a numit alte persoane pe locurile din consiliul de administraţie rămase vacante în urma demisiilor lui Cristian Ene Corbeanu şi Sergiu Noruţ Stănişteanu, a anunţat ieri compania pe bursă.
Silviu Mănăstire, consilier personal de imagine al ministrului economiei Lucian Bode, propus de Ministerul Economiei pentru un loc în CA, a transmis ZF o precizare că pe perioada ofertei publice nu vor fi realizate modificări în conducerea Transelectrica.
Reacţiile vin după ce mai multe publicaţii printre care şi ZF au scris în ultimele zile despre numirea lui Mănăstire şi a lui Adrian Margin, şeful de cabinet al lui Bode, în consiliul de administraţie al Transelectrica.
"Consiliul de administraţie al Transelectrica nu a fost modificat. Silviu Mănăstire, consilier al ministrului, şi Adrian Margin, director de cabinet, nu au fost numiţi în CA al Transelectrica. Informaţiile din articolul publicat de ZF potrivit cărora «Silviu Mănăstire, fost jurnalist, în prezent consilier de imagine al ministrului economiei, a ajuns administrator provizoriu la o companie cu afaceri anuale de 2,9 mld. lei (680 mil. euro)» sunt false. Există doar o notă de recomandare a ministrului pentru înlocuirea a doi membri care şi-au dat demisia, cu persoanele sus-menţionte, recomandare ce nu a fost pusă în practică. Nu se vor face schimbări în componenţa CA al societăţii pe durata listării", a precizat Mănăstire.
Reacţia reprezintă un pas înapoi al noii conduceri de la Ministerul Economiei. Faptul că ministerul a transmis o notă de recomandare conducerii Transelectrica pentru realizarea celor două numiri în CA, chiar şi provizoriu, este în contradicţie cu principiile de transparenţă în administrarea companiilor de stat pe care Guvernul şi le-a asumat prin adoptarea la finalul anului trecut a Ordonanţei 109, care stabileşte regu