Contractele cu "băieţii deştepţi" ocupă aproape un sfert din piaţa energiei electrice, mai precis 22%, susţin surse din domeniu. În schimb, pe piaţa liberă se desfăşoară 28% din tranzacţii (piaţa pentru ziua următoare, piaţa intra-zilnica, piaţa centralizată a contractelor bilaterale, piaţa de echilibrare).
Restul de 50% reprezintă piaţa reglementată. În ceea ce priveşte contractele cu "băieţii deştepţi" încheiate de Hidroelectrica, autorităţile statului analizează posibilitatea rezilierii lor. Ministrul Economiei, Lucian Bode, a afirmat în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro că nu poate să anticipeze deznodământul negocierilor legate de contractele bilaterale încheiate de Hidroelectrica. Întrebat care este motivul pentru care întârzie rezultatul negocerilor, ministrul a răspuns că "lucrurile care s-au făcut temeinic trebuie analizate temeinic". Ministrul Economiei mai spune că "a fost o greşeală" faptul că până acum negocierile au vizat doar preţul: "Aici vorbim şi de durata contractului, de cantităţile de energie şi multe alte aspecte", a precizat ministrul.
Aceste contracte au fost trimise Ministerului Justiţiei pentru ca instituţia să analizeze posibilitatea rezilierii lor. La rândul său, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că a făcut o "analiză foarte minuţioasă" a contractelor cu "băieţii deştepţi" din energie, iar concluziile au fost înaintate premierului. Potrivit acestuia, în baza acestor concluzii au avut loc discuţii între Ministerul Justiţiei şi Ministerul Economiei. "Soluţiile finale vor fi prezentate de premier la momentul la care acesta va considera potrivit, în raport de strategia sau tactica Guvernului de a rezolva această chestiune", a spus Predoiu adăugând că în baza analizei "vom putea să ne desfăşurăm interesele în mod corespunzător".
Nivelul fraudei pe cardurile Visa în Europa, la minimul istoric