Actorii Teatrului Gulliver au pregătit o serie de surprize pentru copiii care vor veni şi în această zi specială pentru a fi alături de personajele lor de basm preferate.
În cadrul "Zilelelor porţilor deschise la Teatrul Gulliver" după spectacole, copiilor le vor fi arătate păpuşile şi marionetele cu care vor putea să se joace.
Ziua Mondială a Teatrului de Papuşi este sărbătorită anual, la 21 martie. În anul 2000, la Magdeburg, în Germania, la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor s-a pus problema instituirii unei asemenea zile speciale şi, doi ani mai târziu, la Atlanta, în SUA, s-a decis data acesteia.
„Istoria Teatrului Gulliver se scrie cu emoţii şi aplauze, cu copii şi păpuşi. Feţi frumoşi şi Sânziene, regi şi prinţese, zmei, balauri, Gulliver, ori Tom Degeţel, că de n-ar fi, nu s-ar povesti, bucură sufletele copiilor din acest oraş. După gong, odată ce se stinge lumina, în sala Teatrului "Gulliver", magia poveştilor îi învăluie pe toţi, părinţi şi copii, deopotrivă. Acolo, actorii păpuşari, modelează cu dragoste sufletele copiilor noştri, învăţându-i ce e bine, ori ce-i rău, ce-i frumosul şi urâtul, ce-i curajul şi ce-i frica, adevărul, ori minciuna. Acolo se nasc visele copiilor noştri", mărturiseşte atât de frumos Stelian Stancu, directorul Teatrului Gulliver.
Păcat însă că acest teatru a fost dat afară din „casa" lui şi că nimeni nu face nimic pentru a corecta această anomalie inacceptabilă!
Cele mai cunoscute marionete din lume sunt Păpuşile Muppets. Iată căteva secvenţe cu acestea: