Arbitrii din Liga I nu vor mai încasa la fel de mulţi bani ca în tur, dar nu mai sunt nevoiţi să parcurgă distanţe uriaşe pentru a ajunge la meciurile pe care urmează să le arbitreze. Delegările se fac de acum cu o mai mare atenţie la kilometri care îi despart pe aceştia de locul în care se desfăşoară meciul, tocmai pentru a nu irosi bani pe transport. O medie totală a distanţei parcursă de arbitri în etapa precedentă ne arată că ea a fost redusă cu mai bine de 100 de km.
Mult contestata decizie de reducere a baremurilor arbitrilor, adoptată înaintea startului returului de către Comitetul Executiv al FRF, aduce în sfârşit şi o veste bună. Balaj & Co nu vor mai fi nevoiţi să alerge prin toată ţara pentru a ajunge la o partidă la care au fost delegaţi şi asta pentru că Ion Crăciunescu s-a gândit că este prielnic să le reducă distanţele şi implicit cheltuielile de drum, trimiţându-i în oraşele cât mai apropiate domiciliilor lor.
Reduceri de peste 50%
Concret, dacă de exemplu, în ultima partidă disputată în iarnă, atunci când încă beneficiau de baremul întreg, arbitrii din Liga I ajungeau să călătorească până la 600 de kilomteri doar pentru o partidă, în etapa cu numărul 21, aceştia au avut de fluierat la o distanţă de până în 250 km de casele lor, desigur şi cu câteva mici excepţii. Media totală a kilometrilor realizaţi etapa precedentă arată faptul că "fluieraşilor" le-au fost reduse călătoriile cu cel puţin 100 de kilometri faţă de toamna 2011. Concret: media totală a kilometrilor parcurşi în etapa a 18-a a fost de 359 , iar în etapa a 21-a de doar 213 km.
În sedinţa din noiembrie anul trecut am trecut în regulament şi faptul că un arbitru din provincie poate arbitra în oraşul de domiciliu. De ce doar cei din Bucureşti să arbitreze formaţii din Capitală?
Ion Crăciunescu, preşedinte CCA
Încercăm să-i ajutăm cât putem pe arbitri după