Unele lacuri, aflate la mare distanţă de "civilizaţie", au rămas intacte. Ireal de frumoase, incredibil de pure şi transparente, sunt aşezate în împrejurimi mirifice care te îndeamnă pe loc la linişte şi reflecţie interioară. Vă prezentăm mai jos câteva lacuri unice în lume.
Baikal, Rusia
Cu o adâncime de 1.637 de metri, Baikal este cel mai adânc, cel mai mare şi cel mai vechi lac din lume. Lacul Baikal se află în sudul Siberiei şi conţine mai multă apă decât toate marile lacuri din America de Nord la un loc, potrivit travelwiz.ro. Lacul Baikal este cel mai adânc lac din lume şi cel mai mare lac de apă dulce din lume ca volum, deţinând 20% din toată apa dulce de pe glob. Cu toate acestea, conţine mai puţin de o treime din apa din Marea Caspică, cel mai mare lac din lume ca suprafaţă. Lacul Baikal s-a format într-o veche vale de rift, de aceea este lung şi în formă de C, cu o suprafaţă de 31.500 km2, mai puţin decât Lacul Superior sau Lacul Victoria.
Baikal găzduieşte peste 1.700 de specii de plante şi animale, dintre care două treimi nu se mai găsesc nicăieri în lume, şi a fost declarat Monument de Patrimoniu Cultural UNESCO în 1996. Având peste 25 de milioane de ani, este cel mai vechi lac din lume.
WuhuaHai, China
WuhuaHai, sau Lacul Celor Cinci Flori, este marca Parcului Naţional Jiuzhaigon din China. Este un lac mic multicolor, al cărui fund este plin cu trunchiuri de copaci căzuţi. Apa este atât de curată încât puteţi vedea clar trunchiurile. Apa are mai multe nuanţe de turcoaz, de la gălbui până la verzui şi albastru. Se află la o altitudine de 2.472 metri, sub Lacul Panda şi deasupra Cascadei Bancul de Perle.
Lacul Titicaca, Bolivia şi Peru
Lacul Titicaca este un lac aflat la graniţa dintre Bolivia şi Peru. Este la 3.812 metri deasupra nivelului mării, acest lucru făcându-l lacul come