Mihail Boldea ar fi vandut un parc si un monument istoric din Galati, se arata in referatul procurorilor, care a ajuns in Camera Deputatilor si care i-a convins pe parlamentari sa-i ridice imunitatea tanarului demnitar.
Reteaua condusa de Boldea s-a folosit pana si de oameni ai strazii pentru a-si pune in aplicare inselaciunile. Membrii gruparii treceau imobile si terenuri pe numele oamenilor strazii, apoi le revindeau obtinand astfel profituri uriase, potrivit procurorilor.
Afacerea 'Boschetarul'
Boldea s-a folosit, in 2007, de "Fanel Dumbrava (persoana din categoria celor denumite generic 'boschetari', dat fiind ca nu detine un domiciliu stabil, nici proprietati si nici un loc de munca), pe care l-a convins sa devina "mostenitorul" unei proprietati de 9750,5 mp de teren situat in municipiul Galati, pe strada Tunelului nr. 95", acuza procurorii.
Pentru inselatorie, gruparea condusa de Boldea a falsificat mai multe expertize si a "fabricat" hotarari judecatoresti care sa ateste faptul ca Fanel Dumbrava ar fi castigat in instanta dreptul asupra respectivului teren, in baza unui act de vanzare-cumparare de mana, din anul 1970, document de asemenea fals.
"Terenul a fost apoi revandut unei alte persoane, tot din anturajul lui Boldea (pe nume Marian Gurau), contra sumei de 65.000 de lei", se mai arata in referat.
Lucrurile au mers conform planului pana la momentul intabularii, acolo unde functionarii de la Cadastru au descoperit ca, de fapt, hotararile judecatoresti nu exista si ca este vorba de un fals, motiv pentru care au sesizat Parchetul. Toti cei implicati au recunoscut falsurile in cursul audierilor.
Cum a pus Boldea mana pe un parc
O lovitura asemanatoare a fost data si in cazul Parcului CFR (strada Tunelului nr. 4), unde deputatul a pus mana pe un teren de 5,8 hectare, f