Deputatul Mihail Boldea, acuzat de procurorii DIICOT că a falsificat acte juridice şi a comis sau a ajutat la realizarea mai multor înşelăciuni cu imobile din Galaţi, se folosea de serviciile a trei gălăţeni care l-au ajutat şi în campania electorală din 2008, în urma căreia a ajuns deputat, susţin procurorii.
Sorin Balaban şi fraţii Vrânceanu - Marian şi Tudorel, zis "Uscatu", l-au ajutat pe Mihail Boldea să ducă la bun sfârşit mai multe înşelătorii cu terenuri, făcând rost de interpuşi, martori mincinoşi sau chiar de ponturi privind imobile profitabile din Galaţi, arată procurorii DIICOT în referatul privind ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea, obţinut de gândul.
În cazul unui imobil istoric de pe strada Al. I. Cuza numărul 43, din Galaţi, ("Hanul Vechi") Tudorel Vrânceanu, zis "Uscatu", l-a introdus în "combinaţia" imobiliară a avocatului Mihail Boldea pe socrul său, Tudorache Postelnicu, pentru a juca rolul fals al unui fost proprietar care îşi cerea dreptul în instanţă. Mihail Boldea i-ar fi promis în schimb 7.000 de euro.
Terenul de 640 de metri pătraţi şi 7 corpuri de clădire, construite în 1882, au ajuns în fondul locativ al Primăriei Galaţi. Înainte de naţionalizarea comuniştilor, aici funcţiona un han, apoi imobilul a devenit locuinţa unui doctor pe nume Bârlădeanu. Imobilul se afla pe lista monumentelor istorice de la Ministerul Culturii şi nu putea fi demolat, însă ajunsese într-o stare avansată de degradare, iar Primăria dorea să îl dărâme. Lucru pe care l-a şi făcut, în 2004, fără să obţină avizul Ministerului Culturii, faptă pentru care a fost deschisă urmărirea penală împotriva municipalităţii, în 2008. Cu această ocazie, arată procurorii DIICOT, s-a descoperit operaţiunea de preluare în acte a acestui imobil de către Mihail Boldea.
În februarie 2007, reprezentat de avocatul Mihail Boldea, Tudorache Postelnic