Spectacol total, emotii si preparate culinare de exceptie, toate au facut deliciul primei editii “MasterChef”, show care a debutat marti seara la Pro Tv de la 20.30.
In prima editie a show-ului in fata juriului format din Chef-ii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu s-au perindat o sumedenie de arome, ingrediente si farfurii care mai de care mai aratoase, insa si preparate care i-au scos pe acestia din minti. Selectia a fost una foarte dura, pentru ca juriul este pretentios si cauta excelenta in bucatarie. Daca multi concurenti nu au reusit sa impresioneze si in loc de laude au primit comentarii acide sau reactii neasteptate, marti seara la “MasterChef” au sosit si concurenti care au reusit sa smulga celor trei numai aprecieri.
Buiuca Petru a fost exemplul perfect despre ce inseamna nu doar tensiunea unui astfel de show, ci si emotiile primului concurent care paseste in fata juriului. Cu o supa frantuzeasca de ciuperci (a combinat supa de ceapa frantuzeasca cu o supa englezeasca de ciuperci), Petru a reusit sa ii convinga in cele din urma pe jurati ca merita sansa de a merge mai departe, astfel ca a plecat in culmea fericirii strangand sortul “MasterChef” in mana. “Imi place foarte mult sa gatesc pentru ceilalti”, a marturisit acesta, “de cate ori merg la o petrecere trebuie sa ma imbrac la costum ca sa fiu sigur ca nu stau la tigaie.” Fericit peste masura ca a intrat in etapa urmatoare a emisiunii, Petru a declarat ca daca va castiga aceasta competitie este pregatit sa isi faca un tatuaj: “Daca e sa castig “MasterChef”, imi fac un tatuaj: ori sigla “MasterChef”, ori codul de participant!”
Si pentru Liliana Popa, o tanara de 27 de ani din Bacau, si pentru Andreea Moldovan, o bucuresteanca de 26 de ani, prima seara “MasterChef” s-a incheiat cu bine pentru ca cele doua i-au cucerit pe jurati si au plecat acasa cu sortul mult ravnit