Reteta electronica va fi introdusa din 1 iunie, dar o perioada va functiona in paralel cu prescriptia offline, a anuntat, miercuri, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta.
"Am obtinut fonduri europene nerambursabile in valoare totala de aproximativ 40 de milioane de euro pentru implementarea prescriptiei si a dosarului electronic. Din 1 iunie va demara sistemul de prescriere electronic, care va functiona o perioada in paralel cu cel de acum", a declarat presedintele CNAS, potrivit Mediafax.
Lucian Duta a spus ca prin introducerea retetei electronice, atat medicii cat si farmacistii, dar in principal pacienti, vor avea de castigat.
'); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/4fcc52a4b65ed42305f04143512ed4c4/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
Reteta electronica va face parte dintr-o platforma integrata complexa intitulata "Platforma informatica a asigurarilor de sanatate - PIAS". Principalele beneficii ale acestei platforme vizeaza administrarea informatica unitara si managementul deciziilor, cresterea performantelor in acordarea serviciilor, facilitarea raportarii si decontarii acestora, dar si monitorizarea si controlul utilizarii fondurilor.
Potrivit presedintelui CNAS, primul element care urmeaza a fi lansat in cadrul platformei este prescriptia electronica.
"Avantajul prescriptiei electronice este acela ca vor fi asigurate siguranta tratamentului si reducerea riscului de complicatii prin evitarea erorilor de prescriere si acuratetea informatiei. Altfel spus, sistemul va sesiza erori in prescriere, cum ar fi de