Spitalul de oncologie se confruntă cu o situaţie critică. Clădirea a fost retrocedată Casei ASigurărilor de Sănătate, iar medicii pleac pe capete la o clinică privată.
„La întâlnirea de la sfârşitul săptămânii, voi cere ajutorul colegilor din USL, pentru susţinerea sistemului public de sănătate.Voi cere ajutor direct şi premierului Mihai Răzvan Ungureanu“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. El a precizat că secţiile de la Oncologie vor fi mutate la Spitalul Mârzescu, mai puţin aparatul de cobaltoterapie, care oricum perioada de funţionare îi expiră în luna iunie-iulie 2013.
„Din păcate, şase medici vor pleca la privat. Vom ajunge să închidem tot, iar bolnavii nu vor putea toţi să se trateze la spitalul de oncologie al lui Butuza. Cei fără banivor muri cu zile. Vom face o campanie puternică pe acest subiect, pentru că nu poţi să stai să vezi cum mor oamenii. Şi vă spun aceasta mai ales că acum 20 de ani a murit tata, de cancer la stomac, care a fost depistat târziu, prin palpare.În spatele acestei situaţii este Traian Băsescu, care vrea să privatizeze sistemul de sănătate. De aceea Arafat s-a opus privatizării. Sunt domenii la care nu poţi să renunţi. Dacă în loc să fie cheltuite încă 8 milioane de euro pentru încă un patinor şi ne dădeau nouă banii, reyolvam problemele din Sănătatea braşoveană“, a precizat Căncescu.
Şeful administraţiei judeţene a precizat că, după câştigarea alegerilor de către USL, prioritatea la Braşov va fi construirea spitalului de la Hărman. Studiul există, a fost făcut încă de pe vremea Guvernului Tăriceanu, care şi alocase bani pentru construirea lui şi a altor asemenea unităţi în toată ţara. „Costa trei milioane de euro. Am dat drumul la licitaţii, au fost contestaţii, ne-am judecat, am câştigat, s-a ajuns în februarie 2009, iar PDL a anulat constrcuţia de spitale în toată ţara. În sc