Debutul show-ului culinar de la Pro TV a reușit să fie lider de audiență pe tronsonul său orar. Printre preparatele ciudate și nu foarte inspirate s-a numărat „căruța lui Dracula”, rondele de crocodil cu banane sau “peștele-veveriță”.
Preparatele culinare, spectacolul și dialogurile incisive au făcut din prima ediție „MasterChef”, un show și o competiție culinară atractivă. În minutul de maximă audiență, 22.13, Pro TV atingea pe publicul său un vârf de 14,2 puncte de rating și 32,8 procente din cota de piață. În întregul intervalul de difuzare (20.27-22.27) pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a fost lider absolut de audiență cu o medie de 10,3 puncte de rating și 23,2 % cotă de piață.
Și pe publicul din mediul urban „MasterChef” a fost pe primul loc cu o audiență medie de 8,6 puncte de rating și 17,2 % cotă de piață. Prin fața juriului format din Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au perindat farfurii care mai de care mai arătoase, dar și preparate care „i-au scos din minți”. Selecția, pe de-o parte pentru că s-au prezentat foarte mulți concurenți, dar și pentru că juriul este pretențios. Buiucă Petru, cu o supă franțuzească de ciuperci (a combinat supa de ceapă franțuzească cu o supă englezească de ciuperci), Liliana Popa, o tânară de 27 de ani din Bacău, și Andreea Moldovan, o bucureșteancă de 26 de ani i-au cucerit pe jurați și au plecat acasă cu șortul mult râvnit.
Cel mai emoționat concurent din prima ediție a fost Sissoko Sidia, un bucureștean de 44 de ani, cu mama româncă și tata guinez. El i-a copleșit pe jurați cu o supă cremă de cartofi cu mentă. Florin Dumitrescu i-a mărturisit: „Înainte să o gust mă gândeam la posibilitatea de a o încerca și eu la mine în restaurant. După ce am luat în calcul să folosesc menta, mă gândeam că va trebui să vă plates