Vânate de toată lumea, contractele cu statul nu sunt întotdeauna o mană cerească pentru firmele care le adjudecă, mai ales atunci când factorul politic intervine. Este şi cazul SC Prodlacta SA Braşov, o societate în care statul este încă acţionar şi care a intrat în insolvenţă după ce Consiliul Judeţean Braşov, condus de liberalul Aristotel Căncescu, a stopat plata livrărilor făcute de aceasta către şcolile din judeţ, în cadrul programului "Cornul şi laptele". Motivul invocat de CJ: insuficienţa fondurilor alocate de guvernul pedelist condus de Emil Boc.
Apărarea CJ: Hotărârea din martie 2010 a fost comunicată în... decembrie 2009
Prin Legea bugetului de stat pe 2010, judeţului Braşov i-au fost alocate, din cotele defalcate din impozitele pe salarii şi din TVA, 52,959 milioane lei pentru finanţarea programelor şi instituţiilor de protecţie a copilului şi de asistenţă socială, sumă din care, la propunerea lui Aristotel Căncescu, Consiliul Judeţean a alocat, la rândul său, 4,499 milioane lei pentru programul "Cornul şi laptele", adică doar circa 45% din necesarul de 10,8 milioane lei.
Din această sumă, 2,344 milioane lei au fost folosite pentru plata livrărilor din octombrie, noiembrie şi decembrie 2009 - deşi această perioadă era "acoperită" integral din bugetul pe 2009, cum avea să constate Tribunalul Braşov - restul de 2,155 milioane lei fiind "pasat" celor 58 de primării din judeţ, împreună cu obligaţia de a se ocupa ele, din ianuarie 2010, de finanţarea programului "Cornul şi laptele".
Toate acestea au fost oficializate printr-o hotărâre a C.J. Braşov, adoptată în 13 martie 2010, dar comunicată firmei Prodlacta SA în 24 decembrie 2009, după cum a susţinut ulterior conducerea C.J.-ului în faţa instanţei de judecată. "Această apărare nu poate fi primită, pârâtul nu avea cum să aducă la cunoştinţa reclamantei în decembrie 2009 o hotărâre din