Robert Peel, întemeietorul partidului conservator britanic, a fost cel care a reorganizat şi modernizat, în timpul celui de-al doilea mandat al său ca ministru de interne (1828-1830), întregul sistem poliţienesc la Marii Britanii. De aceea, poliţiştilor englezi li se spune şi în ziua de azi peelers sau bobbies (după diminutivul lui „Robert“). Tot lui i se datorează şi abrogarea, în 1846, a Legii cerealelor (Corn Laws), care protejase vreme de 30 de ani agricultorii locali de importurile ieftine de cereale.
DE ACELASI AUTOR Cîrnatul cu varză şi Miss France Salata „japoneză“ Francillon Clafoutis - Jules Claretie Marmeladă de aceroleDezosaţi 6 pui mici şi umpleţi-i cu un pateu de pasăre amestecat cu trufe şi limbă de viţel. Înfăşuraţi puii într-o pînză şi puneţi-i la fiert. După ce se fac, lăsaţi-i să se răcească şi ornaţi-i cu crestături transversale, făcute cu un cuţit, la intervale egale. Acoperiţi-i apoi cu sos Chaufroix şi fixaţi galantinele de pui în poziţie verticală, în jurul unei piramide de unt aşezate pe un soclu din compoziţie verde. Lăsaţi între cele 6 galantine distanţe egale; aşezaţi la baza interstiţiilor formate 6 cupe în formă de scoică, pe care le umpleţi pînă sus, spre vîrful piramidei, cu o macedonie de legume cît mai variate (morcovi pitici, conopidă, fasole verde, verze de Bruxelles, mazăre şi vîrfuri de sparanghel), fierte şi marinate în vinegretă. Puneţi deasupra turnuleţelor de legume cîte un fund scobit de anghinare umplut cu boabe de mazăre şi acoperiţi totul cu un strat de gelatină. În vîrful piramidei se fixează un ornament cu tematică militară, cu tobe, coifuri, scuturi, halebarde şi tolbe de săgeţi.
Ornamentica, deopotrivă agricolă şi marţială, a edificiului culinar aminteşte de cele două aspecte majore ale carierei lui Peel.
Robert Peel, întemeietorul partidului conservator britanic, a fost cel care a reorgan