Mai bine de 170 de pensionari dâmboviţeni au primit bilete de tratament la Staţiunea Balneoclimaterică din Pucioasa, acolo unde, în următoarele 18 zile îşi vor pune sănătatea pe picioare. Săptămâna trecută, s-au pus în vânzare bilete de tratament repartizete Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa pentru prima serie din anul acesta. Sunt bilete pentru staţiunile Covasna, Olaneşti, Pucioasa şi Amara.
Condiţiile pentru ca pensionarii să primească biletele de tratament sunt: să fi fost in ultimii doi ani într-o staţiune, cunatumul pensiei şi felul pensiei.
Pe lângă Staţiunea Balneoclimaterică din Pucioasa, câţiva pensionari au ales să plece la Covasna sau Olăneşti. Dacă nu au prins un bilet în luna martie, pensionarii mai pot plec în aprilie, mai, iunie, iulie şi septembrie.
Descoperite de soldaţii ruşi în 1828, apele tămăduitoare de la Pucioasa au devenit cunoscute pe plan european în 1873 datorită academicianului Bernarth Lendwai Alfred, care le popularizează cu ocazia Expoziţiei de la Viena. De-a lungul timpului numeroşi medici au descoperit şi exploatat proprietăţile terapeutice ale apelor de la Pucioasa.
Tratament pentru o gamă largă de afecţiuni
Apele sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice de la Pucioasa sunt indicate în tratamentul afecţiunilor reumatice degenerative sau inflamatorii, posttraumatice, bolilor neurologice periferice şi centrale, din sfera aparatului respirator şi ORL, precum şi în terapia afecţiunilor dermatologice de tipul eczemelor, dermatitelor şi psoriazisului.
Atenţie însă, dacă suferiţi de hipertensiune arterială, boli infecţioase în puseu acut, tumori maligne sau benigne, medicii contraindică aceste tratamente datorită riscului de a vă agrava boala de bază.
În cadrul celor două baze de tratament, „Ceres” şi Turist funcţionează bazine pentru băi sulfuroase, bazine pentru kine