Locatarii blocului 16 se tem să se gândească la vara care se apropie, întrucât subsolul lor este plin gândaci şi ţânţari care sălăşluiesc în mizerie. Administratorul blocului a cheltuit 163 de milioane de lei vechi pe două lucrări neautorizate şi fără garanţie, realizate cu meşteri de la bloc. Compania Apa spune că situaţia nu este unică pe Aleea Constructorilor, foştii nefamilişti câştigându-şi faima pentru cârpele, vata, tampoanele, chiloţii sau varza murată aruncată în wc, care blochează canalele de scurgere.
De ani buni, subsolul blocului 16 de pe Aleea Constructorilor este o piscină de dejecţii. Gândaci şi ţânţarii fac casă bună cu mirosurile pestilenţiale şi cu cele aproape 200 de familii din acest bloc. Locatarii au strâns în două rânduri bani pentru a repara ţevile de la subsol - în total, 163 de milioane de lei vechi. Prima lucrare - desfăşurată în 2005 - a cedat la scurt timp, aşa că dejecţiile au inundat din nou subsolul. „A început lucrarea de prima dată cu ţevi de plastic şi nu a executat-o bine. Ţevile s-au cocoşat şi toate treburile pe care oamenii le fac în wc ajungeau în subsol şi în colectorul stradal”, a declarat Gheorghe Spătaru, locatar.
„Dacă apelam la firmă era mai scump”
Anul trecut, după ce nevoile au inundat patru locuinţe de la parter, administratorul de bloc a făcut o nouă intervenţie. „A doua oară, anul trecut în aprilie, a făcut o lucrare şi a legat ţevile la colector. Oamenii s-au bucurat că îşi pot face din nevoile, însă beciul a rămas plin - de la cap la coadă - de fecale şi urină”, mai spune Spătaru, în timp ce ne arăta ţevile mânjite cu dejecţii. La fel ca data trecută, lucrarea s-a efectuat fără proiect, fără autorizaţie şi fără o firmă agreată de Compania Apa Braşov. „E fără proiect, că dacă apelam la firmă era mai scump. De unde era să luăm atâţia bani? Doi ani am adunat bani de la oameni”, se plân