La un pas de a fi reţinut şi arestat, deputatul Mihail Boldea a dispărut fără urmă, iar procurorul de caz, Sorin Cărare, de la DIICOT Galaţi, nu a făcut nimic ca să-l oprească.
A falsificat chiar şi hotărâri judecătoreşti pentru a pune mâna ilegal pe case-monument, pe terenuri şi apartamente şi chiar pe o suprafaţă importantă dintr-un parc. Multe dintre aceste imobile, în valoare de peste un milion de euro, au ajuns apoi în proprietatea unor traficanţi de carne vie, pe care i-a ajutat astfel să spele banii obţinuţi din exploatarea unor copii.
OPINIE Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT
Faptele „de vitejie" ale deputatului Mihail Boldea (36 de ani) au deschis jurnalele de ştiri şi au ţinut primele pagini ale ziarelor în aceste zile. Procurorul general al României, Laura Kovesi, a cerut, prin intermediul Ministerului Justiţiei, aviz pentru reţinerea şi arestarea lui, iar colegii-parlamentari s-au grăbit să voteze pentru trimiterea lui după gratii. Între timp, procurorii DNA au deschis şi ei un dosar pe numele lui Mihail Boldea.
Prea târziu însă, pentru că deputatul s-a făcut nevăzut. A profitat de faptul că pe numele lui nu exista nicio interdicţie. Mai mult, nu-l supraveghea nimeni, iar graniţele i-au fost deschise, pentru că nu a fost dat în consemn. Procurorul Sorin Cărare (39 de ani), de la DIICOT Galaţi, cel care ar fi trebuit să se asigure că deputatul nu va putea scăpa fără să dea măcar vreo explicaţie pentru acuzaţiile care i se aduc, a fost prea ocupat să obţină avizul pentru arestarea acestuia, ca să-l mai şi oprească să fugă de autorităţi.
Dispărut fără urmă
Mihail Boldea era citat pentru ieri-dimineaţă la sediul DIICOT Galaţi. Un poliţist l-a vizitat acasă, marţi după-amiază, pentru a-i înmâna citaţia. De primire a semnat însă unul dintre fraţii deputatului. Iar el nu