Serviciul de Informaţii Externe recrutează tineri absolvenţi ai
Universităţii Transilvania din Braşov, dornici să urmeze o carieră de spion. Chiar şi expunerea reprezentantului
instituţiei s-a făcut în mare secret, fără ca presa să poată filma, însă, din păcate, puţini studenţi s-au arătat interesaţi de o asemenea carieră.
Să fii spion înseamnă să fii în prima linie de apărare a ţării. O asemenea muncă presupune riscuri ridicate, multă dedicaţie, dar şi satisfacţii importante. Serviciul de Informaţii Externe (SIE) recrutează tineri absolvenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov, dornici să urmeze o carieră de spion, astfel că ieri, la Aula Universităţii Transilvania, a avut loc o întâlnire a serviciului secret cu studenţii interesaţi. Un reprezentant al Serviciului de Informaţii Externe le-a explicat studenţilor de la Universitatea Transilvania ce presupune o asemenea cariera şi cum pot ajunge să fie angajaţi ai SIE. Chiar dacă înseamnă un loc de muncă în străinătate, puţini tineri doresc să îmbrăţişeze o carieră de spion. „Să stau zece ani plecat ar însemna să-mi las o bună parte din viaţă. Nu mă tentează o astfel de carieră”, ne spune un student.
Studenţii îşi dau seama că nu e ca în filmele cu James Bond. „Trebuie să te dedici foarte mult acestei cariere. Trebuie să te gândeşti bine înainte să te arunci. Oricum, am peste vârsta admisibilă”, ne spune o studentă. Recrutarea tinerilor din rândul studenţilor braşoveni face parte dintr-un proiect al serviciului care a debutat cu un program pilot la Universitatea din Bucureşti. După succesul din Capitală, instituţia se îndreaptă acum şi spre alte universităţi din ţară. Tinerii care doresc să devină angajaţi ai SIE trebuie să completeze un formular pe Internet, iar cei aleşi vor participa la un interviu. Condiţiile impuse de SIE sunt însă destul de stricte, astfel că doar cei cu adev