Presa europeană de astăzi scrie despre Franţa şi despre presupusul autor al atacurilor armate de la Toulouse, care s-au soldat cu moartea a şapte persoane, între care trei copii. Fotografiile sale şi ale victimelor sunt publicate pe prima pagină a unor cotidiene naţionale.
"Mohamed Merah, 23 de ani, terorist islamist, şapte morţi", este scris cu litere mari pe prima pagină din Le Figaro, cotidian conservator, care, alături de acest titlu lasă fotografiile victimelor să vorbească, victime cu vârste cuprinse între 4 şi 30 de ani.
"Mohamed Merah, parcursul urii", citim cu litere mari pe prima pagină din Libération, cotidian cu simpatii socialiste.
"Delincvent multirecidivist, autorul presupus al atacurilor armate de la Montauban şi Toulouse a efectuat sejururi în Pakistan şi în Afganistan", mai citim în ziarul amintit.
La Croix scrie despre "Sfârșitul unei derive ucigașe": "Principalul suspect al seriei de atacuri ucigașe se afla ieri arestat la poliția din Toulouse, în timp ce a avut loc înmormântarea tinerilor militari şi a victimelor de confesiune mozaică la Ierusalim”. La Croix, aidoma altor ziare, profită pentru a analiza aceste rețele islamiste care sunt un fel de "coloană a cincea" din Europa şi publică un articol cu tema "Djihadismul, o filieră foarte atent supravegheată": aflăm că în fiecare an francezi de origine străină pleacă în zona afgano-pakistaneză spre a lua contact cu baza islamismului. Potrivit unor studii, în Franţa s-ar afla între 12 mii şi 15 mii de islamişti radicali dintr-un total de 3,5-4 milioane de musulmani.
De Morgen, cotidian flamand de centru-stânga, scrie despre repercusiunile acestui eveniment asupra campaniei electorale franceze: "Viitorul Franţei în mâinile unui ucigaş": Acest eveniment îi permite preşedintelui să redevină omul de stat dinamic , la puţin timp de alegeri. Germania pe harta industrie