Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi, în jurul orei 17. 30, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele deputatului Mihail Boldea, care a plecat din România sâmbătă, acesta urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională.
UPDATE: Instanţa a admis propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DICOT) Galaţi, pe numele deputatului fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile.
UPDATE: Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare în cazul propunerii de arestare a deputatului Mihail Boldea. Magistraţii deliberează şi vor decide dacă vor emite sau nu un mandat de arestare în lipsă pe numele lui.
UPDATE: Șeful Biroului de Presă al SRI, Sorin Sava, a declarat, joi, că SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, notează Mediafax.
Citiți aici declarațiie lui Sava: http://www.adevarul.ro/actualitate/SRI-Sava-deputatul_boldea-servicii-informatie-DIICOT-fuga-yahoorss_0_668333393.html
Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a declarat că DIICOT știe unde este Boldea. Fuga lui Boldea este, însă, în viziunea lui Kovesi, o slăbiciune a codului de procedură, care nu e suficient updatat.
Astfel, Kovesi a atras atenția că Boldea nu a fugit din țară, ci a ieșit legal, bucurându-se de imunitate și de lentoarea cu care se pun în aplicare deciziile procurorilor.
Kovesi a fost de acord cu șeful DIICOT privind măsurile de prevenire dispuse în cazul Boldea, atenționând că nu se puteau dispune două măsuri concomitent, iar procurorii DIICOT Galați au dispus cercetarea în stare de arest.
Kovesi a explicat că procurorii sunt în continuu contact cu autoritățile străine și că știu unde este Boldea, însă nu poate dezvălui locul.
Partidul Social