Au apărut noi date privind „otrăvurile“ din alimentele pe care le cumpărăm din magazine. În compoziţia acestor preparate se găsesc până la 14 aditivi, conform unui studiu realizat de Asociatia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România în colaborare cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universității Transilvania din Braşov.
“De aceasta dată, ANPCPPS România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piaţa românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri şi s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piaţa românească conţin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a căror eticheta a fost studiată, conţin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care să nu conţina niciun E”, au precizat reprezentanţii organizaţiei. Informațiile au fost preluate chiar de pe etichetele produselor.
Peste 9 aditivi
Un singur aditiv
Au apărut noi date privind „otrăvurile“ din alimentele pe care le cumpărăm din magazine. În compoziţia acestor preparate se găsesc până la 14 aditivi, conform unui studiu realizat de Asociatia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România în colaborare cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universității Transilvania din Braşov.
“De aceasta dată, ANPCPPS România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piaţa românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri şi s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piaţa românească conţin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a căror eticheta a fost studiată, conţin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care să nu conţina nic