OZN – Obiectul zburător prăbuşit rămâne neidentificat, însă specialiştii ruşi susţin că nu este de provenienţă extraterestră.
OZN-ul, prăbuşit la 3600 de km de Moscova, în apropierea satului Otradnensky, are forma unui coş de gunoi uriaş, cântăreşte mai mult de 200 de kilograme, are o înălţime de doi metri şi este fabricat parţial din Titan. Potrivit Mediafax, iniţial cercetatorii au considerat că fragmentul face parte dintr-o rachetă spaţială sau din satelitul transportat de aceasta, a căror lansare din Kazakhstan a eşuat în urmă cu câteva luni, însă aceste interpretări au fost infirmate, experţii ruşi afirmând că obiectul nu provine nici de la o rachetă spaţială, nici de la o rachetă de luptă. Agenţia spaţială rusă Roscosmos a precizat că „Obiectul descoperit nu are legătură cu tehnologia spaţială. O concluzie va fi formulată după o analiză detaliată a obiectului, realizată de experţi”.
Un lucru este sigur totuşi, masivul obiect nu prezintă pericol radioactiv, potrivit declaraţiei directorului serviciului de urgenţe din Kuibyshevski, Iuri Bornyakov:” Am măsurat nivelul de radiaţie din apropiere şi din interiorul obiectului. Nu am descoperit niciun fel de radiaţie”. Este posibil ca obiectul să fi picat în pădurea de lângă Otradnensky încă din luna decembrie, când localnicii au anunţat că au auzit un sunet ciudat. Cu toate acestea descoperirea a fost raportată abia duminică poliţiei locale.
OZN – Obiectul zburător prăbuşit rămâne neidentificat, însă specialiştii ruşi susţin că nu este de provenienţă extraterestră.
OZN-ul, prăbuşit la 3600 de km de Moscova, în apropierea satului Otradnensky, are forma unui coş de gunoi uriaş, cântăreşte mai mult de 200 de kilograme, are o înălţime de doi metri şi este fabricat parţial din Titan. Potrivit Mediafax, iniţial cercetatorii au considerat că fragmentul face parte dintr-o rachetă spa