Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a afirmat procedura specială referitoare la demnitarii lasă neacoperită situaţia măsurilor preventive solicitate de procuror, fapt ce creează disfuncţionalităţi majore în activitatea anchetatorului şi poate genera situaţii chiar ridicole.
"Cred că, la acest moment, cadrul legal în materie - şi mă refer la procedura specială vizând demnitarii şi la dispoziţiile articolului 136 Cod procedură penală - generează un vid legislativ, care lasă neacoperită situaţia măsurilor preventive solicitate de către procuror între momentul formulării solicitării către Camera Deputaţilor sau Senat şi momentul luării unei astfel de decizii de către Parlament. Acest lucru creează, evident, disfuncţionalităţi majore în activitatea noastră, cred eu poate genera anumite situaţii, de multe ori, ridicole. Şi vă dau un singur exemplu când spun aceast lucru: imaginaţi-vă ce înseamnă solicitarea de perchiziţie pe care procurorul o formulează către Parlament, în condiţiile în care parlamentarul este citat, i se comunică faptul că intenţionăm să realizăm o percheziţie la locuinţa lui, Parlamentul poate aviza, într-o durată de timp mai scurtă sau mai lungă, această procedură, iar demersul, în condiţiile în care te duci la locuinţa inculpatului după o astfel de procedură, este, practic, de multe ori, ineficient", a susţinut procurorul şef Codruţ Olaru.
Olaru a spus că o dovadă în acest sens cred că este şi faptul că rezultatele percheziţiilor domiciliare în cazul Boldea de joi "sunt nespectaculoase", din punct de vedere probator.
"Practic, în această perioadă de timp, de la data formulării solicitării noastre, până la data efectuării percheziţiilor, inculpatul a avut timp să-şi «organizeze» tot ceea ce presupunea activitatea sau dovedirea activităţii lui infracţionale, raportat la o procedură a percheziţiei în materie", a arătat Olaru.
Şeful D