În prima ieşire publică de la demiterea sa din funcţia de director executiv al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Valentin Ionescu vorbeşte despre cât este de important ca succesorul său să aibă o echipă de management pe care să poată conta sfătuindu-l să nu intre în jocurile de culise aşa încât planurile de dezvoltare ale bursei să poată fi puse în aplicare.
La aproape cinci luni de la demitere, fostul executiv al BVB a revenit în lumina reflectoarelor după ce şi-a anunţat candidatura pentru un post în conducerea SIF Moldova. La întâlnirea cu presa de prezentare a candidaturii au participat şi Adrian Lupşan, membru în noul Consiliul de Administraţie (CA) al BVB, şi Ciprian Zah, fostul vicepreşedinte al BVB, semn că Valentin Ionescu se poate în continuare baza pe sprijinul unor actori importanţi pe piaţa de capital.
Acum postul de executiv al BVB a ajuns cel mai râvnit de pe piaţa de capital, noul CA fiind pregătit să ofere un pachet salarial de cel puţin 400.000 de euro net pe o perioadă de trei ani şi jumătate viitorului director general. De găsirea viitorului CEO se ocupă firma de recrutare Leadership Development Solutions, condusă de Radu Furnică, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri de pe piaţă.
Deşi mandatul său de executiv a fost scurt, de doar un an, Valentin Ionescu a avut suficient timp să îşi dea seama cum funcţionează lucrurile la BVB şi recomandă viitorului director să aibă aproape profesionişti pe care să poată conta.
"Sfatul meu pentru viitorul executiv e să aibă o echipă puternică şi nouă de management alături de care să lucreze şi pe sprijinul căreia să se bazeze pentru a implementa strategia de dezvoltare. Ar trebui să aducă şase sau şapte oameni noi în poziţiile-cheie din management. Important este să se înţeleagă cu membrii Consiliului de Administraţie. Cred că cel mai bine ar fi ca viitorul executiv să nu cu