Cazul deputatului Mihail Boldea este pe cat de scandalos, pe atat de halucinant. Avem suficiente informatii certe pentru a face o prima radiografie nu atat a unui caz, cat a unui partid corupt pana la maduva. Care se numeste PD-L. Partidul care l-a facut pe Mihail Boldea om politic, care l-a promovat si care l-a protejat. Prezumtia de nevinovatie, in acest caz, nu mai exista, pentru ca individul si-a recunoscut, practic, fie si partial, faptele criminale, de vreme ce s-a suit pe matura si a zburat din Romania. Tocmai de aceea putem vorbi deja despre cei responsabili politic. Despre cei care trebuie sa plateasca.
Ce avem in cazul Boldea? Un grup infractional condus de acesta si care, pana una alta, numara o duzina de persoane. Epicentrul este orasul Galati. Fieful parlamentarului Mircea Toader, care ocupa o functie cheie in PD-L si este si ditamai seful grupului deputatilor PD-L. Un greu al partidului. Acesta l-a nasit pe Boldea. Inca dinainte de 2006, Boldea era crescut in pepiniera PD-L Galati. In 2008, la 28 de ani, devine parlamentar PD-L, fiind sustinut si promovat de greul Mircea Toader. Acum, la 31 de ani, este primul caz de parlamentar roman caruia i s-a ridicat imunitatea si a sters-o din tara, cu concursul tacit al autoritatilor. Si acum sa facem disectia acestui caz, pentru a raspunde la intrebarea “cine plateste si cum factura politica?”.
La “exit”, adica sambata, cand a parasit, spera el definitiv, Romania, pentru a se sustrage raspunderii legale, Mihail Boldea avea la vedere vreo sapte case, dintre care trei pe numele unui frate, numeroase conturi si datorii de recuperat. Desi, asa cum declara in mod oficial procurorii, este investigat inca din 2006, el in 2008 a beneficiat - cu sprijinul PD-L, in general si al parlamentarului Mircea Toader, in special - de o lansare spectaculoasa, devenind parlamentar. Astazi Mircea Toader afirma public c