Mai mult de un sfert din cele 49 de iniţiative legislative ale deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune, vizează domeniul juridic, referindu-se la modificări ale Codului Penal, ale legislaţiei anticorupţie, la funcţionarea DIICOT sau la executarea pedepselor şi munca în detenţie.
În propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2002 privind Parchetul Naţional Anticorupţie, cu modificările şi completările ulterioare, al cărei unic iniţiator este, Boldea susţine ca audierea părţilor şi a participanţilor în cauzele de competenţa DNA să fie înregistrată audio şi video, stabilindu-se prin mijloace tehnice data şi ora la care a fost finalizată audierea, iar lipsa înregistrării ataşate semmnăturii olografe atrage nulitatea absolută a probei administrate, informează Mediafax.ro.
Propunerea a trecut de Camera Deputaţilor şi se află pe ordinea de zi a plenului Senatului.
O altă propunere a lui Boldea, referitoare la modificarea şi completarea Legii nr. 508 din 17 noiembrie 2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism conţine prevederi similare.
În ambele cazuri, argumentele sale se referă la situaţiile în care părţile implicate sau martorii au fost forţaţi să facă anumite declaraţii, în care le-au fost dictate declaraţiile, au fost în "stare fizică de maximă oboseală" din cauza orei înaintate la care a a vut loc audierea sau le-au fost consemnate declaraţii diferite.
Mihail Boldea s-a numărat şi printre parlamentarii care au dorit modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, astfel încât aceştia să poată exercita funcţii didactice în instituţii de învăţământ superior de pe raza teritorială a Curţii de Apel la care activează.
În 2009, Boldea a fost unul