Ministerul Muncii şi-a făcut temele şi a trimis la Bruxelles un document din care reiese că toate neregulile care au dus la întreruperea finanţărilor europene pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost remediate, a aunţat ministrul Muncii.
Claudia Boghievici a precizat că, între timp, statul este cel care asigură în continuare finanţarea. Totuşi, până la deblocarea fondurilor, România va trebui să fie "controlată" de misiunea de audit a Comisiei Europene, care se va afla la Bucureşti în perioada 2-6 aprilie.
Între timp, din documente citate de Mediafax reiese că România stă prost la implementarea marilor proiecte finanţate cu bani europeni, deci riscă o nouă bilă neagră.
Aproape jumătate dintre proiectele Uniunii Europene prioritare derulate de Guvern au avansat extrem de modest în primele două luni ale anului, cu un grad de execuţie şi de jumătate de procent, sau nici măcar nu au fost lansate, iar realizările estimate pentru acest an au fost revizuite în scădere în unele cazuri, scrie Mediafax.
Lista acestor proiecte, în valoare totală de aproximativ 8 miliarde euro, a fost convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional la sfârşitul anului trecut, majoritatea dintre acestea fiind atunci la un stadiu de execuţie cu puţin peste 0%. Pentru multe dintre aceste proiecte, semnate în intervalul 2009-2011, Executivul s-a angajat să ridice gradul de execuţie aproape de 50%, dacă termenul de finalizare nu expiră chiar în acest an. Conform calendarului, proiectele trebuie finalizate în perioada 2012-2015.
Ultimele date privind evoluţia acestor proiecte până la 29 februarie, relevă însă că situaţia a rămas neschimbată pentru aproape jumătate dintre investiţii, scrie Mediafax. Astfel, lucrările pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă din judeţele Botoşani, Satu Mare, Sibiu, Mureş, Braşov,