Chiar făceam un calcul luni, când imunitatea deputatului Boldea încă nu fusese ridicată – de câte zile are nevoie un infractor care știe că va fi reținut, să părăsească țara, poate chiar continentul. Și unde s-ar refugia. În condițiile în care își permite, bineînțeles, atât legal cât și financiar. Am aflat ulterior, rezultat: o zi. Dar tot nu știm unde a plecat. Bine, mă întrebam și de ce votul, pentru ridicarea imunității unui deputat infractor ar trebui să fie secret. Păi de ce? Nu vin alegerile? Nu trebuie să știe poporul din ce partid sunt cei care nu sunt de acord cu ridicarea imunității? Eu aș dori să știu și să votez de exemplu cu cei care sunt pentru ridicarea imunității unui deputat infractor. Poate alții ar dori să voteze cu cei care nu vor asta. Dar noi toți ar trebui să știm astfel de mici detalii, zic. Și de votat n-au decât să voteze cum vor.
E bine că primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea au fost obţinute de DIICOT miercuri, după ce oricum el era deja demult plecat spre alte țări și alte zări. Deputatul ar fi ieșit din ţară, sâmbătă, liniștit și cât se poate de terestru prin vama Giurgiu, cu destinaţia Tucia, de unde a plecat cu un avion spre o altă destinaţie – necunoscută.
Boldea a aflat vineri că procurorii au cerut ridicarea imunităţii sale parlamentare în vederea percheziţionării, reţinerii şi arestării. Citisem atunci pe facebook un comentariu al unui prieten de-al unui prieten (cum funcționează de obicei) care se întreba retoric dacă o fi normal să se anunțe prin presă că Boldea va fi cercetat.
Lui Boldea nu i s-a impus nici interdicţia de a părăsi ţara pentru că nu mai putea fi arestat după ridicarea imunităţii decât dacă de vineri până marţi i se găseau alte fapte şi probe noi – și desigur, asta ar fi fost foarte greu. Luând în considerare faptul că: În documentele procurorilor se menţionează c