Cetatea din Alba Iulia îşi dezvăluie în această perioadă şi ultimele secrete. Zona de vest a obiectivului istoric este scoasă la suprafaţă după o perioadă de 90 de ani cât a stat „ascunsă“ sub pământ. Până la sfârşitul lunii aprilie turiştii vor putea circula pe întregul traseu al celor şase porţi din Cetate.
Lucrările avansează rapid în condiţiile în care vremea permite muncitorilor să lucreze şase zile pe săptămână.
Potrivit reprezentanţilor antreprenorului lucrării, accesul pietonal pe porţile şase şi cinci, cu intrare pe podul de lemn din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor va fi finalizat până la sfârşitul lunii aprilie.
Vizitatorii vor putea la momentul respectiv să străbată întregul traseul al porţilor Cetăţii, cu un punct de atracţie în zona podului de peste 50 de metri dintre porţile cinci şi patru.
Click pe poză pentru galerie foto
„S-au refăcut zidurile şi lăcaşurile pentru gurile de tragere. Acum se lucrează la pavaj, la plantări de copaci, iarbă şi mobilier. În ultimul weekend din luna aprilie va fi Ziua Cetăţii şi atunci se va deschide traseul“, a spus Dan Sabău, directorul firmei Corint, care derulează lucrările de amenajare a zonei de vest a Cetăţii. O veste bună pentru locuitorii oraşului este deschiderea străzii Mihai Viteazul, pe lângă Catedrala Ortodoxă, până la sfârşitul lunii martie. Acesul pe acest traseu a fost închis ca urmare a lucrărilor la toaleta publică din interiorul Cetăţii şi la Parcul Custozza. În timpul lucrărilor de excavare a pământului a fost descoperit şi un tunel secret de peste 100 de metri care face legătura între două zone ale şanţului vestic.
Click pe poză pentru galerie foto
Tot în următoarea perioadă ar urma să fie terminat şi accesul pe strada Nicolae Iorga, care în final va fi destinat circulaţiei auto. Aici se află în construcţie un pod rutier.