Modul în care a fugit din ţară deputatul Mihail Boldea este încă neclar. Însă un caz în care procurorii au evitat o astfel de situaţie a fost cel al senatorului Cătălin Voicu. Împotriva acestuia s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea şi pe urmă i s-a ridicat imunitatea. Sursa: Vlad StănescuSursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
Procurorii Anticorupţie au descoperit, cu doi ani şi jumătate în urmă, că senatorul social-democrat ar fi primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, 60.000 de euro şi, apoi, 200.000 de euro în schimbul intervenţiei sale pe lângă magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe data de 11 decembrie 2009, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat că „efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă”. Atunci, procurorii Anticorupţie au dispus faţă de Cătălin Voicu obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.
„Am primit interdicţie să părăsesc localitatea, iar timp de 30 de zile nu am voie să iau legătura cu Dan Ioan Popescu, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc”, a spus Voicu, la vremea respectivă.
Pa data de 9 martie, DNA a solicitat Parlamentului să încuviinţeze arestarea senatorului. Două zile mai târziu, cererea de arestare a senatorului PSD, Cătălin Voicu, a fost dezbătută în Comisia Juridică.
După ce au primit acceptul senatorilor, procurorii DNA au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), pe 26 martie, emiterea unui mandat de arestare. Pe 30 martie, judecătoruii ÎCCJ au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Cătălin Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, complicita