* câştigătorii fazei intermediare s-au calificat în etapa următoare a festivalului, faza judeţeană, ce va avea loc la Brăila, la sfârşitul lunii mai
Casa de Cultură a oraşului Ianca a găzduit miercuri, 21 martie, Festivalul de Folclor "Constantin Gănescu", faza intermediară.
În această etapă s-au întâlnit concurenţii care au trecut de preselecţie, din localităţile Ianca, Făurei, Galbenu şi Mircea Vodă. Oraşul Făurei a fost reprezentat cu succes de un tânăr de doar 13 ani, care a şi câştigat locul I la categoria "Muzică Instrumentală": Alexandru Adrian (acordeon). La aceeaşi secţiune, Chioveanu Ionel din Mircea Vodă, solist la muzicuţă, a câştigat locul II. Ambii solişti instrumentişti s-au calificat în etapa judeţeană a Festivalului, ce va avea loc pe 25 şi 26 mai, la Brăila. La secţiunea "Dans Popular" s-au calificat Ansamblurile "Sărăţeanca" din Ianca (locul II) şi "Vulturaşul" din comuna Mircea Vodă (locul I).
Astăzi, cu începere de la ora 15.00, în sala de spectacole "Dr. Nicu Teodorescu" a Palatului Lyra are loc ultima etapă a fazei intermediare a Festivalului "Constantin Gănescu". Spectacolul va fi susţinut de solişti instrumentişti, grupuri instrumentale şi formaţii de dans din şcolile, liceele şi instituţiile de cultură locale, care au păstrat vie dragostea pentru folclor, tradiţii şi obiceiuri: Şcolile A.S. Puşkin, Nikos Kazantzakis, George Coşbuc, Mihail Sadoveanu, Palatul Copiilor şi Elevilor Braila, Casa de Cultură Chercea şi Liceul Edmond Nicolau. Accesul publicului în sala de spectacol este liber.
Festivalul de Folclor "Constantin Gănescu" este organizat de Fundaţia "Fiii Brăilei", în parteneriat cu Ansamblul Folcloric "Baladele Deltei" Tulcea şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Brăila, în memoria maeştrilor Constantin Gănescu şi Oprea Constantin Vidica. * câştigătorii fazei intermediare s-au cali