Cercetătorii olandezi susţin că oamenii care consumă alimente cu miros foarte puternic slăbesc mai rapid
Conform studiul publicat de revista Flavour, „mirosul puternic al unui preparat scade cu circa 10% cantitatea de mâncare” pe care o persoană o introduce în cavitatea bucala, la fiecare înghiţitură. Pentru a obţine aceste rezultate, cercetătorii au provocat 10 subiecţi să mănânce alimente fără miros, apoi cu miros slab şi apoi cu miros foarte puternic.Studiul citat de realitatea.net arată că aromele puternice îi făceau pe consumatori să ia mai puţină mâncare în lingură sau furculiţă, ceea ce îi determină pe oameni să nu mănânce totul din farfurie sau să consume porţii mai mici.
Acelaşi studiu arată ca oamenii sunt tentaţi să mănânce mai puţin atunci când mâncarea din farfurie este roşie. Trucuri precum controlul aromei sau controlul porţiei, adică punerea preparatelor în farfurii mici sau folosirea unor tacâmuri mici, pot păcăli corpul să se sature mai rapid şi pot ajută la o slăbire mai uşoară şi mai rapidă.
Cercetătorii olandezi susţin că oamenii care consumă alimente cu miros foarte puternic slăbesc mai rapid
Conform studiul publicat de revista Flavour, „mirosul puternic al unui preparat scade cu circa 10% cantitatea de mâncare” pe care o persoană o introduce în cavitatea bucala, la fiecare înghiţitură. Pentru a obţine aceste rezultate, cercetătorii au provocat 10 subiecţi să mănânce alimente fără miros, apoi cu miros slab şi apoi cu miros foarte puternic.Studiul citat de realitatea.net arată că aromele puternice îi făceau pe consumatori să ia mai puţină mâncare în lingură sau furculiţă, ceea ce îi determină pe oameni să nu mănânce totul din farfurie sau să consume porţii mai mici.
Acelaşi studiu arată ca oamenii sunt tentaţi să mănânce mai puţin atunci când mâncarea din farfurie este roşie. Trucuri precum controlul aromei sau contr