Revoluţia pe şist (Jurnalul Naţional) - Dacă statul nu poate dovedi furtul în achiziţiile publice atunci nu-l mai trimiteţi la cumpărături. Tăiaţi-i banii! (Ziarul Financiar) - 9 certificate de handicap din 10, ilegale (Adevărul) - Administratorul celei mai mari clădiri din România, despre secretele Parlamentului (Evenimentul Zilei)
Scandalul Boldea, sub ochii misiunii de control a UE. România Liberă notează caă plecarea deputatului din ţară, fără restricţii, poate afecta intrarea în Schengen. Scandalul referitor la imunitatea parlamentară şi trecerea frontierelor fără probleme pentru demnitarii-infractori se derulează în direct la TV, în faţa misiunii Comisiei Europene, venită în ţara noastră pentru a verifica modul în care instituţiile statului şi legislaţia luptă împotriva corupţiei. Cazul deputatului Mihail Boldea a născut discuţii despre "găurile" existente în diferite legi şi despre cât de utilă le-ar fi magistraţilor multdiscutata Lege a confiscarii extinse a averilor. În context, e nevoie de o radiografie a situaţiei Parlamentului - de multe ori pe ordinea de zi există zeci, chiar şi peste o sută de proiecte. Multe din ele sunt adoptate pe bandă rulantă, fără nici un fel de dezbatere în plen, iar majoritatea senatorilor sau deputaţilor nici măcar nu citesc proiectul de lege. Sunt de notorietate imaginile cu liderii grupurilor arătând, cu degetul în sus sau în jos, cum trebuie să voteze aleţii. Practic, singurul loc în care proiectele sunt discutate mai aplicat sunt comisiile, dar şi acolo dezbaterile se ţin, de multe ori, în prezenţa unui număr redus de parlamentari, prin metoda delegării
Cazul Boldea este fotografia fidelă a României după 22 de ani de democraţie parlamentară: croită strâmb şi măcinată de complicităţi consideră Grigore Cartianu in editorialul Adevărul.
Jurnalul Naţional observă că Chevron a primit undă verde pentru înc