Cum a venit primavara, incep sa apara si legumele verzi, care ajung la maturitate destul de devreme si pot fi consumate in salate sau integrate in alte feluri de mancare. Acestea reprezinta o buna sursa de vitamine, minerale, nutrienti si energie pentru organism.
Iata care sunt cele mai sanatoase astfel de alimente, conform Huffington Post:
Sparanghelul
Sparanghelul este una dintre vegetalele cele mai bogate in acid folic, potasiu, fibre si vitaminele A, B6 si C. Incearca sa il fierbi si sa adaugi putina lamaie pe el, fiind foarte bun ca garnitura sau gustare. Il poti pune si in supe.
Spanacul
Spanacul este foarte bogat in nutrienti, o cupa continand mai mult decat necesarul zilnic de vitamina K si A, dar si acid folic, magneziu, fibre, calciu si proteine.
Incearca-l in salate, supe, tocanite sau omleta.
Mazarea
Unele sortimente de mazare se gasesc si primavara si au multa vitamina C, magneziu si fier. Mazarea este cel mai adesea consumata in tocanite, dar se poate pune si in salate.
Anghinarea
Anghinarea are multi nutrienti care protejeaza de cancer, dar si antioxidanti, fibre si minerale. Are si vitamina C, o anghinare medie oferindu-ti mai mult de 10% din necesarul zilnic de vitamina.
Broccoli
Acesta este extrem de versatil, avand o multitudine de nutrienti, precum vitaminele A, C, K si E, dar si fibre. Pune-l in salata crud, stropit cu putina lamaie, in paste, pizza, in supa si aproape in oricare alt fel de mancare.
Cum a venit primavara, incep sa apara si legumele verzi, care ajung la maturitate destul de devreme si pot fi consumate in salate sau integrate in alte feluri de mancare. Acestea reprezinta o buna sursa de vitamine, minerale, nutrienti si energie pentru organism.
Iata care sunt cele mai sana