* ADEVARUL
* Neregulile în cazul Boldea au atras atenţia lui Kövesi. Procurorul general a cerut un control la DIICOT
Procurorul general, Laura Codruţa Kövesi, a cerut un control la DIICOT, pentru a verfica dacă există nereguli în cazul Mihail Boldea. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul General, Kovesi a dispus un control privind stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în cazul Boldea.
* Fugarul Boldea putea fi oprit în ţară
Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a căutat ieri argumente fragile pentru a justifica greşelile tactice ale procurorilor gălăţeni, care l-au scăpat peste graniţă pe deputatul Mihail Boldea. Potrivit procedurii penale, vineri,16 martie 2012 - la momentul la care complicii lui Boldea au fost reţinuţi, iar deputatul a ajuns la sediul DIICOT Galaţi - procurorii puteau institui interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea în cazul acestuia. Apoi, miercuri, după ridicarea imunităţii sale, dacă existau indicii că Boldea ar încerca să se sustragă urmării penale părăsind România, că ar influenţa martori în cauză sau că ar reprezenta un pericol social, anchetatorii puteau cere instanţei înlocuirea interdicţiei instituite iniţial cu măsura arestării preventive.
* Profitul Petrom, act de imoralitate sau de performanţă ?
Redevenţele plătite de Petrom, singura companie cu operaţiuni de extracţie din ţară sunt, într-adevăr, reduse (< mizere > în viziunea Preşedintelui României) în comparaţie cu cele suportate de companiile producătoare din alte ţări, sau cu costurile de achiziţie şi import ale celorlalţi jucători de pe piaţa românească. Acestea au fost, însă, negociate de statul român, proprietarul Petrom înainte de a fi cumpărată de către OMV. Petrom a fost găsită ţap ispăşitor pentru faptul că