MAE continua repatrierea la cerere a romanilor din Siria, pana acum sprijinind venirea in tara a 62 dintre ei. Cetatenii romani sunt sfatuiti sa se inregistreze in Registrul Unic al Ambasadei de la Damasc (unde figureaza deja 237 si alti 20 sunt inregistrati la Departamentul Consular) si sa paraseasca teritoriul sirian cat mai curand posibil.
Intr-un comunicat de presa institutia arata ca Ambasada Romaniei la Damasc se afla în legătură permanentă cu membrii comunităţii româneşti din Siria, mai ales cu cei din localităţile aflate în zonele de conflict şi asigură asistenţă consulară, în funcţie de specificul problemelor semnalate.
MAE are in evidenta 257 de cetateni romani si familiile lor, dintre care 20 sunt inregistrati la departamentul Consular si 237 la Ambasada. Mai mult , romanii sunt sfatuiti sa nu calatoreasca in Siria, iar cei aflati deja pe teritoriul sirian sa il paraseasca acum, cand mijloacele de transport comerciale sunt inca operationale.
Joi, Ministerul a anuntat ca a hotarat retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc.
Generalul Decebal Ilina, fost sef al Directiei de Informatii Militare al Directiei Contraspionaj Militar, a declarat joi seara, in emisiunea "24 intr-o ora" difuzata de Digi 24, ca retragerea personalului auxiliar si a familiilor celor care lucreaza in ambasada Romaniei de la Damasc (Siria) "e o practica diplomatica", membrii familiilor se expun inutil la niste riscuri colaterale. E mai bine sa ramana numai diplomatii activi care incearca sa gaseasca punti si sa pastreze viu dialogul cu oficialii sirieni. MAE continua repatrierea la cerere a romanilor din Siria, pana acum sprijinind venirea in tara a 62 dintre ei. Cetatenii romani sunt sfatuiti sa se inregistreze in Registrul Unic al Ambasadei de la Damasc (unde figureaza deja 237 si