Daca planificati o schimbare in preparea puiului, incercati aceasta reteta delicioasa. Prepararea este simpla, iar carnea puiului va capata niste arome absolut imbietoare. Sursa imagine: express.co.uk
Ingrediente:
50 gr unt
30 gr alune pisate
½ ceapa, tocata marunt
50 gr orez salbatic nepreparat
225 ml de apa
1 cub de supa de pui
½ lingurita de sare
1 pui grill
Sare si piper negru pentru gust
50 gr unt topit
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 sau 200 grade Celsius
La foc mic topiti cele 50 gr de unt intr-o tigaie.
Adaugati alunele, ceapa si orezul si lasati-le pe foc 7-10 minute.
Adaugati orezul, apa, cubul de supa si sarea si lasati-le la fiert, intr-o cratita.
Reduceti focul la maximum, acoperiti cratita si fierbeti la foc innabusit pana cand orezul se inmoaie.
Asezonati puiul pe interior si pe afara cu sare si piper si apoi umpleti-l cu orezul fiert.
Puneti o foita intr-o tava si apoi puneti puiul cu pieptul in sus si ungeti-l pe toata suprafata cu unt topit.
Acoperiti tava cu foita metalica si bagati-l la cuptor pentru 30 de minute.
Dupa aceea scoateti foita si mai lasati pui pentru inca o ora la cuptor, pana cand carnea se fragezeste si zeama lasata de la el devine limpede.
Serviti cu salata de sezon si garnitura de cartofi copti la cuptor.
Sursa: EXPRESS