Edilul şef le-a explicat consilierilor că le stă la dispoziţie pentru orice întrebare, dar nu va admite blocarea proiectelor din Bucureşti. Bugetul a fost adoptat cu aproximativ 30 de amendamente, iar edilul şef le-a spus că nu îşi însuşeşte documentul şi că nu îl va semna.
"În momentul când stăm de vorbă aveam de votat cu toţii bugetul Municipiul Bucureşti. Acest proiect a fost discutat timp de aproape o lună de zile, discuţiile s-au purtat în prezenţa liderilor politici de grup din Consiliul General, în prezenţa comisiei economice, lucrurile s-au petrecut la fel ca în anii trecuţi. Am încercat să-i păstrăm echilibrul, care este în primul rând moral, înainte de orice de a nu cheltui banii publici pe prostii, de a reduce toate cheltuielile care sunt ineficiente şi a putea să beneficiem la investiţii de terminarea lor, pentru ca să nu îi scoată din minţi pe bucureşteni cu o serie întreagă de lucrări care nu au fost terminate şi nu au fost terminate, pentru că anul trecut în mod injust, deşi erau lucrări în continuarea s-au luat banii de la ele şi s-au pus pe o serie întreagă de aberaţii. Spre exemplu pătrunderea către A1, Şoseaua Virtuţii, deşi începuse, deşi pentru lucrare se plătiseră câteva milioane de lei, ea a fost oprită", a declarat primarul general Sorin Oprescu la finalul şedinţei de vineri.
De altfel, edilul şef a precizat că cele două proiecte ar fi trebuit să fie gata la sfârşitul acestui an, dar acest lucru nu se va întâmpla.
"Nu a fost să fie aşa, prin dorinţa politică de a nu face nimic Oprescu. Anul acesta am crezut că putem cădea la o învoială legală, despre felul în care alocăm sumele. Nu s-a întâmplat aşa, s-a întâmplat ca de obicei. Au făcut un buget paralel pe care eu, ca primar general, nu mi-l însuşesc. Pentru că au fost luaţi bani fără nici un fel de justificare, fără nici un raport al comisiei economice a Consiliului şi s-au cre