Romania trece în noaptea de sâmbată spre duminică la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 03.00 va deveni ora 04.00. După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. Duminică, 25 martie, va fi cea mai scurtă zi din an, având numai 23 de ore.
CFR Călători a anunţat că trecerea la ora de vară nu va afecta mersul trenurilor, dar vor fi mici întârzieri pentru garniturile aflate în circulaţie între orele 03.00 şi 04.00 (ora de iarnă). 43 de trenuri InterRegio şi 41 de trenuri Regio vor fi afectate de schimbarea de ora, acestea urmând să recupereze întârzierile pe trasee. Compania a precizat că trenurile de călători vor pleca din staţii după ora oficială de iarnă până în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.00, respectiv ora 04.00 de vară. După ora oficială de vară, trenurile vor pleca din staţii conform orelor din mersul trenurilor. A început primăvara astronomică
Pe perioada lunilor de vară, cand soarele răsare la ora 04.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la trecerea la oră de vară, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial. Odată cu echinocţiul, care în acest an a avut loc pe 20 martie, începe şi primăvară astronomică. “Incepând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii în scădere, pâna la 21 iunie, când va avea loc solstiţiului de vară”, a anunţat Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.