Cristi Starica O mare parte din pietele agroalimentare iesene vor fi inchise in vederea pregatirii pentru sarbatorile pascale. Prin rotatie, ele vor intra intr-un program de igienizare si amenajare de noi standuri pentru vanzarea produselor de sezon. "Avand in vedere faptul ca se apropie pregatirile pentru sarbatorile pascale, se va lua masura inchiderii unor piete pentru a putea fi amenajate corespunzator pentru vanzarea carcaselor de miel. Vom face si lucrarile de curatenie in piete si vom sta cate o zi in fiecare loc. De asemenea, se va amenaja si un punct de sacrificare a mieilor. Pretul de vanzare al acestora nu il cunoastem inca, pentru ca ele vor fi stabilite de fiecare comerciant in parte", a declarat seful Directiei Piete din cadrul primariei, Cristi Starica.
Astfel, SC Ecopiata va efectua lucrari de dezinsectie, dezinfectie, deratizare si reparatii curente in vederea desfasurarii in bune conditii a activitatilor de comert cu ocazia sarbatorii pascale in urmatoarele locuri: Piata Sudului din CUG - va fi inchisa in acest week-end pe tot segmentul ingradit; Piata Nicolina - se va inchide pe 1 aprilie; Piata de lactate si cea din Alexandru cel Bun - se vor inchide pe 2 aprilie pentru a fi amenajate pentru vanzarea mieilor. Tot atunci se vor inchide partial Piata Independentei si Piata Hala Centrala. In Piata Chirila, din Tatarasi, se va amenaja un punct de sacrificare a mieilor.
Deocamdata nu se cunoaste pretul mieilor, dar se preconizeaza ca va fi ca anul trecut. Asadar, carnea de miel ar putea costa apoximativ 25 de lei pe kilogram/carcasa, in piete va fi in jur de 20 de lei, iar in targuri mielul viu s-ar putea vinde cu 13-15 lei kilogramul. Carnea de miel va aparea pe piata ieseana cu aproximativ 10 zile inaintea Pastelui.
Cristi Starica O mare parte din pietele agroalimentare iesene vor fi inchise in vederea