Florin Dumitrescu Florin Dumitrescu şi farmecul discret al untului
✔ Dacă tot am ocazia, să vă dau un sfat: gătiţi cu unt. Folosiţi unt la orice, la călit legume, la prăjituri, la prăjit carne.
✔ Nimic nu se compară cu gustul unui preparat pe care îl pregătiţi cu unt.
✔ Încercaţi să gătiţi zilnic. Ştiu că e mai greu, însă mâncarea proaspătă are altă savoare, este mai bună. Până la urmă, nimănui nu-i place ciorba reîncălzită!
Cătălin Scărlătescu Cătălin Scărlătescu ne învaţă cum să preparăm carnea la cuptor şi peştele
✔ Nu gătiţi carnea din cuptor la temperaturi foarte ridicate. O temperatură foarte mare nu face decât să o ardă.
✔ Încercaţi să nu mai puneţi lămâie pe un peşte proaspăt gătit, pur şi simplu îi ruinează gustul.
✔ Încercaţi, în schimb, să combinaţi peştele cu sosuri uşoare.
✔ Ştiu că e ciudat pentru gospodina de acasă, dar lămâia şi mujdeiul de usturoi pur şi simplu anulează gustul fabulous de fin al peştelui proaspăt.
✔ Puteţi pune în aluatul în care prăjiţi peştele puţină bere. Astfel, aluatul se va umfla, va fi mai pufos şi mai delicios.
Sorin Bontea Sorin Bontea şi secretele grătarului perfect
✔ Atunci când fac un grătar, nu sărez niciodată carnea înainte de a o pune pe jar. Sarea o "strânge" şi absoarbe toată apa.
✔ Adaug sare de mare sau grunjoasă la final, când carnea e făcută.
✔ Dacă condimentaţi grătarul şi cu piper, este important ca acesta să fie proaspăt măcinat.
Reţete pe gustul starurilor
Cei trei juraţi "MasterChef" au gătit pentru Madonna, Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Roger Moore, Tom Jones, Roger Federer şi mulţi alţii. Iată cum cei trei super bucătari au cucerit papilele gustative ale vedetelor:
"Cea mai pretenţioasă a fost Madonna. Pentru ea am gătit carne de vită în stilul kosher. Cred că Roger Moore şi Nicolas Cage nu au fost foarte p