De la începutul lunii aprilie, instituţiile de control vor înteţi controalele în pieţele şi magazinele din judeţul Tulcea: vor fi verificate toate produsele specifice Paştelui comercializate în această perioadă.
În perioada 2 – 12 aprilie 2012, compartimentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a planificat acţiuni de control în unităţile în care se produc şi se comercializează produse specifice sărbatorilor pascale: vor fi verificate pieţele agroalimentare, supermarketurile, retaileri, unităţile de producţie a produselor de panificaţie şi patiserie.
„În cadrul controalelor se vor urmări: efectuarea analizelor medicale la angajare şi periodice la personalul ce deserveşte unitatea verificată, efectuarea cursurilor de noţiuni fundamentale de igienă, respectarea normelor de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor, modul de etichetare a alimentelor, dar şi regimul de comercializare a ouălor“, spune dr. Laura Militaru, director al DSP Tulcea.
Tot pe 2 aprilie încep şi controalele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului (CPC).
„Începand cu săptămâna premergătoare Floriilor, vom organiza acţiuni de verificare în ceea ce priveşte comercializarea peştelui şi a conservelor de peşte, dar şi a produselor cu specific pascal, respectiv carne (în special carne de miel), preparate din carne, ouă de consum, vopsea de ouă, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri), ciocolată, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, vin, produse post“, spune Venera Răducu, lef al CPC Tulcea.
De asemenea, un inspector din Bucureşti al Serviciului de Metrologie Legală (SML) va ajunge la Tulcea pentru controalele specifice din pieţe. Se urmăresc documentele specifice: buletine de verificare metrologică, declaraţii de conformitate, factur