De cele mai multe ori, medicii de familie nu au timp să stea la poveşti pentru a afla ce este în neregulă. De aceea, specialiştii vă explică modul în care ar trebui să vă pregătiţi pentru o astfel de întâlnire.
Atunci când mergeţi la medic aveţi la dispoziţie aproximativ 10 minute pentru a-i explica ce anume este în neregulă. În tot acest timp, el trebuie să înţeleagă ce nu funcţionează corect în organism şi să ia şi o decizie în ceea ce priveşte tratamentul.
Această întâlnire este cu atât mai dificilă atunci când mergeţi la un medic necunoscut.
Lipsa unei pregătiri anterioare a pacientului, precum şi lipsa de timp a medicului sunt „scuza" cu care vin mulţi doctori atunci când sunt criticaţi că au ratat diagnostice serioase, cum ar fi cele pentru cancer.
Specialiştii în domeniu susţin că peste 10.000 de decese ar putea fi evitate în fiecare an dacă doar pacienţii cu cancer ar fi diagnosticaţi mai devreme, potrivit „The Daily Mail".
7 paşi spre eficienţă
De aceea, pentru a profita la maximum în urma unei vizite la doctor, este bine să urmaţi aceşti paşi:
1. Fă-ţi un plan. Pentru început, nu amâna programările pentru analizele care ţi se oferă gratuit. Mii de vieţi sunt salvate datorită analizelor făcute din timp de oameni pentru a detecta probleme ale colonului, sânilor sau ale colului uterin. De asemenea, este bine să fiţi informaţi cu privire la simptomele prin care se manifestă afecţiunile comune.
Atunci când vă decideţi să mergeţi la o consultaţie, notaţi-vă câteva întrebări pe care să le puneţi doctorului. De asemenea, notaţi-vă ce simptome aţi avut, cât au durat şi cât de des au apărut. Nu uitaţi să menţionaţi dacă aţi luat vreun tratament.
2. Informaţi-vă cu privire la simptome. Internetul nu este calificat să vă pună un diagnostic, însă nu evitaţi să-l folosiţi p