SMS-urile, şuşotelile şi navigatul pe telefon, în timpul prezentării de oferte de practică, vorbesc de la sine. Clubul Economic German le-a prezentat elevilor de la Honterus, cele aproape 100 de posturi vacante pentru practică, în cadrul a peste 10 companii din Braşov. Variind de la producerea de mobilă ecologică şi până la proiectare aeronautică, ofertele au reuşit să menţină interesul elevilor doar jumătate de oră. Până la urmă, e greu să concurezi cu aplicaţiile Facebook de pe telefon.
Clubul Economic German a început, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de a treia ediţie a proiectului Fit For Future. În cadrul acestui proiect este pusă la bătaie o săptămână întreagă de practică pentru 100 de elevi interesaţi să ia contact cu... viitorul. Peste 60 de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul „Johannes Hontersus” au asistat la prezentarea de oferte, pornind de la design de mobilă la o fabrică eco de la Araci şi până la proiectare de avioane. „Bazându-ne pe succesul ediţiilor trecute, am organizat şi în acest an Fit for Future. Peste 10 companii cu capital german din clubul nostru au oferit peste aproape 100 de posturi de practică la sediile lor. Este bine ca elevii să ia contact cu piaţa forţei de muncă, pentru că sunt meserii nu foarte cunoscute, dar căutate, pe care dorim să le prezentăm. Este un proiect prin care încercăm să cuprindem toate etapele unei angajări, de la scrierea unui CV sau a unei scrisori de intenţie şi până la interviul cu angajatorul”, a declarat Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German.
Orientare vs. dezinteres
Elevii s-au aşezat în bănci ca la şcoală: cei mai silitori luau notiţe despre cum să-şi creeze un curriculum vitae din primele bănci. În ultimele bănci, şi nu numai, la mare interes erau aplicaţiile Facebook de pe smartphone-uri sau butonarea SMS-urilor, printre şuşoteli. „Înainte de a veni aici a