Primăria Capitalei precizează printr-un comunicat de presă că a respectat “întocmai” legislaţia în ceea ce priveşte stabilirea şi modificarea tarifelor, inclusiv procedura de vizare a listelor de tarife, existând în acest sens documentaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
Precizările Primăriei Capitalei vin în urma anunţului făcut de cei de la Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) referitor la organizarea unui miting de protest în faţa municipalităţii, în perioada 27-30 martie.
Citeşte şi:
Taximetriştii independenţi vor protesta cu goarne, tobe şi vuvuzele în faţa Primăriei Capitalei
Astfel, Primăria Capitalei precizează în ceea ce priveşte reglementarea corespunzătoare a tarifului de distanţă practicat de transportatorii autorizaţi că Direcţia de Transporturi şi Sistematizare a Circulaţiei nu are competenţă in a stabili tarifele practicate la nivelul Bucureştiului. “Consiliul General al Municipiului Bucureşti poate stabili numai tariful maximal de distanţă, care este în prezent stabilit la 3,5lei/km”, se spune în comunicat.
“În momentul de faţă, in urma analizării structurilor de cheltuieli depuse de către toţi transportatorii autorizaţi, şi având în vedere criza financiară, nu s-a justificat o creştere a tarifului maximal. Stabilirea altor tarife decât cele prezentate se poate face numai după modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte modul de stabilire a tarifului”, se mai spune în text.
Municipalitatea mai arată că, în urma discuţiilor purtate la sfârşitul anului trecut cu asociaţiile profesionale reprezentative, primarul Sorin Oprescu a propus Comisiei de Industrie şi Servicii din cadrul Parlamentului României o serie de modificari ale legislaţiei în domeniu. Printre acestea se număra şi reglementarea a două sisteme de tarifare: tariful unic, respective tariful m