O delegaţie a TDL Argeş a participat sâmbătă, 24 martie 2012, la Workshop-ul intitulat: Reforma în sistemul educaţional din România.Participanţii au dezbătut noua Lege a Educaţiei Naţionale, realizând în acelaşi timp şi o analiză SWOT a acesteia. Părerea unanim acceptată a fost aceea că această nouă lege va fi benefică pentru următoarele generaţii de elevi şi studenţi, mai ales prin introducerea clasei pregătitoare 0, cât şi prin reintroducerea şcolilor de arte şi meserii, dar şi prin art. 323 alin 1 şi 3, care spun aşa:
"(1) Statul sprijină dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean roman, la naşterea acestuia. Suma este acordată în scop educaţional în beneficiul titular, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale."
"(3) Părinţii copilului, contribuabili, pot direcţiona în acelaşi cont (aflat la Trezoreria Statului) un procent de până la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, în condiţiile legii." etc.
Acest workshop a fost realizat de către Institutul European pentru Democraţie Participativă QVORUM în colaborare cu Fundaţia Hanns Seidel şi s-a desfăşurat la Bucureşti, în incinta hotelui Capital Plaza. Dezbaterea a fost moderată de către Manuela Mureşan, Director în cadrul ANST.
“A fost o experienţă interesantă şi utilă în aceeiaşi măsură. Am înţeles lucruri noi din sistemul educaţional, pe care voi încerca să le împărtăşesc la rândul meu, tinerilor interesaţi”, a declarat Ene Raul-Alexandru, Secretar Executiv al OT-PDL Piteşti.
Cei şase participanţi din filiala argeşeana a TDL vor participa în luna iulie la un training pe aceeaşi temă, acest modul fiind format din 2 părţi: workshop-