Primăvara, odată cu apariţia legumelor proaspete şi a verdeţurilor, e momentul să ne detoxifiem organismul. De la salată, praz şi ştevie până la lobodă şi urzici, pieţele sunt pline, aşa că ai de unde alege. Iată ce afecţiuni tratează verdeţurile de primăvară. Primăvara, odată cu apariţia legumelor proaspete şi a verdeţurilor, e momentul să ne detoxifiem organismul. De la salată, praz şi ştevie până la lobodă şi urzici, pieţele sunt pline, aşa că ai de unde alege. Iată ce afecţiuni tratează verdeţurile de primăvară.
Ceapă verde. Alungă răceala, este bogată în magneziu, fibre şi antioxidanţi.
Salată verde. Conține săruri minerale dar și multe vitamine. Datorită conținutului ridicat de clorofilă, salată verde are rol antianemic. Normalizează digestia și tranzitul intestinal, fiind de ajutor, pentru persoanele care suferă de constipație.
Leurdă. Are efect depurativ, este bogată în substanţe cu efect antiviral şi conţine fibre.
Praz. Întăreşte imunitatea, este bogat în magneziu, potasiu, vitamina C şi are efect antiviral.
Untişor. Bogat în vitamina C, nu conţine multe calorii şi are acţiune depurativă.
Lobodă. Are foarte multe vitamine şi foarte puţine calorii, dar e contraindicată persoanelor care au pietre la rinichi.
Pătrunjel. Are un conţinut generos de potasiu, vitamina C, magneziu şi e un bun dezinfectant.
Spanac. Conţine mult fier şi acid folic, de aceea e recomandat femeilor însărcinate.
Urzici. Detoxifiază, sunt bogate în fier, potasiu, magneziu, sunt un bun antiinflamator şi fluidizează sângele.
Ştevie. Bogată în fibre, vitamina C, magneziu şi potasiu. E indicată în curele de slăbire şi poate fi consumată şi de diabetici.
Usturoiul. Conține vitaminele A, B1, B2, C și substanțe minerale printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. Us