În timp ce din ce în ce mai mulţi utilizatori îşi etalează acţiunile şi gândurile lor pe reţelele sociale, acestea au devenit un pilon important în munca poliţiştilor
Anchetatorii din Cincinnati, Ohio, au găsit pe net anul trecut un clip video cu un jaf armat, filmat chiar de autorii infracţiunii. Poliţiştii din cadrul Real Time Crime Center au găsit imaginile pe Facebook atunci când foloseau site-ul de socializare pentru a investiga o altă infracţiune. În cele din urmă, suspecţii jafului au fost arestaţi.
"Ne uitam la prietenii şi la prietenii prietenilor unor persoane (implicate în alt caz) şi s-a întâmplat să dăm peste acel clip video", spune Lisa Thomas, locotenent, care conduce centrul care a fost înfiinţat în urmă cu doi ani pentru a monitoriza Internetul şi camerele insalate în oraşul Cincinnati. "Există persoane care se laudă online cu crimele lor", a continuat ea.
În timp ce din ce în ce mai mulţi utilizatori de Internet îşi etalează acţiunile şi gândurile lor pe reţelele sociale, acestea au devenit un pilon important în munca politiştilor, scrie USA Today. Departamentele poliţiei şi agenţiile federale caută informaţii pe reţele socialele legate de infractori şi de victime pentru investigaţiile lor.
Ei pot cere companiilor care au site-uri de socializare închiderea unor pagini de Twitter sau Facebook, de exemplu, imediat după ce o crimă a fost comisă, în cazul în care paginile conţin informaţii relevante. "Nu există diferenţe între aceste informaţii şi dovezile fizice", explică Bob Hopper, manager al Computer Crimes, din cadrul National White Collar Crime Center.
Doar jumătate din instituţii au o politică legată de reţelele sociale
Însă, problema utilizării în mod corespunzător a conţinutului reţelelor de sociallizare ridică dezbateri aprinse cu privire la confidenţialitate şi, de asemenea, la limitele