Cat de grave sunt problemele privind achizitiile publice? Comisia Europeana atrage atentia asupra lor si a legislatiei romanesti pe aceasta tema chiar in rapoartele privind MCV? Ce efecte au ultimele modificari legislative - obligativitatea incheierii contractelor autoritati - ofertantii castigatori ai licitatiilor in maxim 7 zile - pentru beneficiarii de bani europeni? Care sunt problemele legate de tematica achizitiilor - lipsa de transparenta, o legislatie incompleta, in favoarea autoritatilor publice si nu si a beneficiarilor? La aceste intrebari au raspuns avocata Cristina Randjak si consultantul Gabriel Zaharia.
Cristina Randjak este Managing Associate în cadrul societăţii de avocati bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ. Are o experienta de 8 ani in achizitii publice. Este membru al Baroului Bucureşti din anul 2006 şi oferă consultanţă în probleme de achizitii publice, dreptul muncii, drept fiscal, drept european şi dreptul proprietăţii intelectuale.
Gabriel Zaharia este expert instrumente structurale in cadrul Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale. Este evaluator de proiecte cu finantare europeana de 10 ani, perioada in care a evaluat cereri de finantare in cadrul programelor PHARE (Asistenta Sociala si Resurse Umane), POSCCE (Energie Regenerabila), POR, POSDRU, PODCA, CBC Romania – Ucraina - Moldova, CBC Romania – Bulgaria, Bazinul Marii Negre 2007-2013 atat din punct de vedere tehnic cat si financiar. Experienta sa include coordonarea si supervizarea proiectelor finantate de Uniunea Europeana, atat pentru autoritati publice locale, cat si pentru mari operatori privati. A urmat numeroase cursuri de specializare in domeniul fondurilor structurale, managementului de proiect, evaluare si monitorizare in Romania, Croatia, Germania si Belgia.
Nota Redactiei:
* Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, n