Preturile apartamentelor vechi din cartierul Militari au continuat sa scada in ultimul an, scaderea fiind usor peste media din Bucuresti. Afla dintr-o analiza Wall-Street.ro ce locuinte se cauta in Militari, care sunt preturile cerute si ce influenta mai are apropierea de metrou.
In medie, preturile cerute pentru apartamentele vechi (n.red.: construite inainte de anul 2000) din Militari au scazut cu 6% in ultimul an, in timp ce scaderea medie la nivelul intregului Bucuresti a fost de 4%, arata datele obtinute cu ajutorul platformei Analize Imobiliare, dezvoltata de imobiliare.ro.
Pentru apartamentele noi din Militari, in ultimul an a fost inregistrata o crestere usoara de pret, de circa 1%, in timp ce pretul mediu cerut pentru un apartament nou din Capitala a coborat cu 1% in perioada martie 2011-martie 2012.
Cu cat s-au ieftinit apartamentele In Militari, in ultimul an, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele, al caror pret cerut a scazut cu 10%, urmate de apartamentele cu doua camere, care s-au ieftinit cu 9%. La polul opus, cel mai bine au stat locuintele noi cu doua camere, pentru care pretul a crescut cu 7%.
Preturile difera insa in functie de anul de constructie al blocului din care apartamentul face parte.
Spre exemplu, daca pentru un apartament cu doua camere construit inainte de cutremurul din 1977 pretul mediu cerut este de 51.000 euro, pentru apartamentele cu doua camere construite dupa anul 2000, ajunge la 61.500 euro.
In ceea ce priveste oferta, mai mult de jumatate din locuintele oferite spre vanzare in cartierul Militari sunt construite dupa cutremur. Mai exact, 56% din apartamentele la vanzare sunt construite intre 1978 si 2000, 22% sunt construite dupa anul 2000 si tot 22% dateaza dinainte de 1977.
Ce importanta (mai) are metroul “Factorul decisiv in alegerea unui apartament din Militari ramane apropi