Autorităţile britanice dau vina pe români pentru 90% dintre furturile din bancomate înregistrate în ultima perioade. Potrivit Daily Mail, românii copiază datele de pe cărţile de credit ale clienţilor băncii cu ajutorul unor aparate speciale.
În fiecare an se înregistrează furturi de aproape 35 de milioane de euro. În primele trei luni ale anului trecut, autorităţile britanice au identificat 120 de români implicaţi în furturile din bancomate, cei mai mulţi dintre ei fiind originari din Bacău.
Aceştia foloseau un dispozitiv de copiere a datelor de pe cardul bancar, dar şi o cameră video de mici dimensiuni, cu care puteau vedea codul pin. Apoi românii copiau datele pe alte carduri, cu ajutorul cărora retrăgeau din conturile victimelor sumele de bani.
Hoţii retrăgeau câte 600 de euro, în medie, din fiecare cont în parte. Montarea dispozitivului de copiere a datelor pe bancomat era o sarcină foarte simplă, care dura mai puţin de un minut.
Poliţiştii estimează că în prezent sunt în jur de 1.000 de români care se ocupă cu această infracţiune în Marea Britanie. Ei se tem că hoţiii ar putea acţiona şi în timpul Jocurilor Olimpice.
Autorităţile britanice spun despre conaţionalii noştri că dau dovadă de o "lăcomie ieşită din comun", cheltuind banii furaţi pe lucruri luxoase, bijuterii, haine, maşini şi case luxoase.
Cel mai celebru caz este cel al lui Adu Banu, românul din Bacău care a furat peste un milion de euro, în 2008, cu ajutorul cardurilor clonate. El a fost prins după ce a postat pe internet o poză cu copilul lui înconjurat de bancnote furate din Marea Britanie. Poliţiştii au găsit apoi fotografia în telefonul mobil al bărbatului.
Autorităţile britanice dau vina pe români pentru 90% dintre furturile din bancomate înregistrate în ultima perioade. Potrivit Daily Mail, românii copiază datele de